Magnetisk separator med automatisk rensning Magnetisk separator med automatisk rensning tjener til frasortering af metalliske magnetpartikler i flowet mest af flydende stoffer. Den er besat med meget stærke permanent magneter, så at væskeflowet ikke kan rive magnetiske urenheder. Det drejer sig om neodym NdFeB magneter, hvis magnetiske induktion (magnetstyrke) er mange gange større end de klassiske ferrit magneters, som ikke var i stand til at holde på metalurenheder i væsken.

Magnetiske separatorer for flydende blandinger med automatisk rensning Standard producerer vi indgangs og udgangs diameter 50, 100, 150 a 250 mm. Magnetisk separator kan også leveres i udførelse med to kapper for opvarmning af den indre kappe (separation fx fra chokolade).

Vi vil gøre vores bedste for at bistå alle vores kunder. Vi producerer på bestilling efter dine ønsker. SKRIV OM ET UDBUD PÅ EN SEPARATOR

Produktet er udviklet og produceret af vores virksomhed. Montage og service udføres af vores fagligt uddannede teknikere.

Automatisk rengøring

Efter opstart af den automatiske rensningsproces sker udskydning af de magnetiske kerner fra de rustfrie rør til den øvre del af separator, skyllevandet fjerner perfekt frasorterede metalurenheder og de bliver udsluset fra separatoren ved hjælp af ventilen placeret i den nedre del. Før opstart af rensningsprocesen er det muligt at anvende en anden ventil, som kan udsluse restmateriale, som forbliver i kroppen på den magnetiske separator før dens rensning.

Magnetisk separator er betjent via pneumatiske elementer FESTO og rensningsprocessen er kontrolleret ved hjælp af programbare automat PLC - SIEMENS.

Materialet strømmer gennem separatoren

Separatoren opfanger magneturenheder

Materialet strømmer gennem bypass

Separatoren renses

Separationsbeholder – to-trins separation fra flydende blandinger

Sekundær separation af metalurenheder opfangede af flowseparator med automatisk rengøring.

Forløbet af separationen i separationsbeholder

Magnetisk separator med automatisk rensning opfanger metalurenheder fra væsken.  I løbet af automatisk rengøringscyklus skylles disse urenheder med vandet eller valgfrit medium.  Skyllevæsken tømmes sammen med opfangede metaller i separationsbeholderen (det røde indtag på figur).

Schéma separační nádobyI den øvre del af separationsbeholderen (rødt) findes magnetcylinder. Gennem denne magnetcylinder strømmer skyllevæsken til den nedre del af beholderen (med grønt). Magnetcylinder opfanger metaller og trykrullen presser rester af væsken.  Takket være det er separerede metaller næsten tørre og de opsamles i den vedlagte beholder (grå beholder).

En stor fordel med denne tekniske løsning er, at skyllevæsken fra den nedre del af beholderen genbruges for skylning af separatoren. Det drejer sig altså om en lukket kreds med minimum tab af skyllevæske. Påfyldning eller komplet udskiftning af skyllevæsken sker kun af og til, hvad leder til opsparing og sænkning af nødvendighed for videre betjening.

Hvor bruges separationsbeholderen?

Alle steder, hvor der ikke er muligt at tømme væsken kontamineret med opfangede metalurenheder i kloaksystemet.

Vi vil gøre vores bedste for at bistå alle vores kunder. Vi producerer på bestilling efter dine ønsker. SKRIV OM ET UDBUD PÅ EN SEPARATOR

Produktet er udviklet og produceret af vores virksomhed. Montage og service udføres af vores fagligt uddannede teknikere.

Fordele med separationsbeholderen

  • Høj effektivitet af magnetseparation
  • Lukket kreds af sekundær separation – separatoren rengøres stadigvæk med den samme væske (vand, olie eller emulsion), hvad mindsker dets tab. Væsken udskiftes kun af og til ifølge forureningsgrad og ifølge separatorens rengøringsfrekvens.
  • Lave omkostninger på kassering af opfangede urenheder (kasseres kun metalurenheder, ikke skyllevæsken).
  • Minimal miljøbelastning
  • Behøver ikke betjening – opsparing på arbejdskræfter
  • Nemt ses, hvor mange metalurenheder er opfangede af separatoren

 

Funktion af separationsbeholder

Tørre frasorterede metaller i separationsbeholder

Magnetcylinder opfanger metaller og trykrullen presser rester af væsken.